Stakk med denne kniven

Her er kniven som nær kostet HA-medlemmet livet sist sommer.

Kniven ble lagt frem som bevis i retten tirsdag ettermiddag. Foto: Ståle P. Fremnesvik 

nyheter

Gjerningsmannen og knivofferet bodde i samme hus før den fatale lørdagskvelden.

- Vi var gode venner. Vi disponerte begge hybel i Hells Angels-lokalene, og hadde ingen uoverensstemmelser, forteller knivofferet, Kjell Arne Hansen.

- At en jeg vurderte som en nær venn gjør noe slik føles helt jævlig.

Han møtte aldri blikket til tiltalte da de møttes i retten tirsdag.

- Hvis jeg kunne få dette ugjort ville jeg gjort det. Å vite at jeg har gjort noe slik mot en som var en venn av meg er ikke godt å tenke på, sier gjerningsmannen.

Stor fare

13. januar i år skal en kveld på byen ha endt med at tiltalte knivstakk Kjell Arne Hansen flere ganger i halsen.

Les hovedpersonenes forklaringer her!

Et av stikkene var på høyre side av Kjell Arne Hansens hals. Ifølge rettsmedisiner, Lars Uhlin-Hansen, kuttet dette stikke nesten over den skrå halsmuskelen, og var få centimeter fra å kutte hovedpulsåren til hjernen.

- En skade på denne åren vil medføre døden innen få minutter, sier Uhlin-Hansen.

- Ikke skyldig

Gjerningsmannen er tiltalt for drapsforsøk. Tiltalte fortalte retten at han var sanseløst beruset og ikke husker hva som hadde skjedd. Han erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen. Likevel erklærte han seg straffeskyldig for forsøk på legemesbeskadelse.

Aktor Ellen Kathrine Hætta spurte hvorfor han erkjente seg skyldig i legemsbeskadigelse i og med at han ikke husket hva som hadde skjedd.

- Det er vanskelig å si, men ut fra det jeg har blitt fortalt og lest i avisene tyder det meste på at jeg har vært innblandet.

Erstatning

Aktor krever erstatning for Kjell Arne Hansens klær som ble ødelagt, samt de regningene han har hatt for medisinsk behandling i forbindelse med episoden. Hvor store summer det er snakk om kunne ingen konkretisere i tirsdagens rettssak, i og med at utredningene for skadeomfanget ikke er ferdig ennå.

Les mer om saken i Bladet Tromsø onsdag!