Nazibutikken "Tromsø"

Den nazivennlig butikkjeden, "Thor Steinar", har kalt opp sin nyeste butikk etter Tromsø-by.
nyheter

Kleskjeden "Thor Steinar" startet opp i 2002. Som mange andre klesmerker produserer de jakker, bukser, gensere og forskjellig tilbehør.Men da kjeden åpnet sin nyeste butikk, "Tromsø", i Berlin, hadde rundt 200 mennesker samlet seg utenfor lokalet for å vise sin avsky."Thor Steinar" er nemlig et ekstramt populært merke i høyreekstreme miljøer.Den første "Thor Steinar"-logoen inneholdt runetegnene T og S, og er et vanlig kjennetegn på tilhørighet til nynazistiske miljøer, ifølge Wikipedia.Det norske flagget har også blitt brukt mye i klesproduksjonen til merket som også har en butikk ved navn "Tønsberg".- Det er forferdelig at Tromsø assosieres med nynazisme og høyreekstremisme på denne måten, sier ordfører Arild Hausberg til Nordlys.- Det vekker avsky. Vi ønsker at Tromsø skal klinge godt ute i verden.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter