Skal knekke bymåsene

Denne innretningen skal gjøre det lettere å spise sin kebab i fred for måsene. SI DIN MENING: Er måsene en plage i Tromsø?

  Foto: Aleksander Tokle

nyheter

Aggressive bymåser er et sikkert vårtegn i Tromsø sentrum.

Men nå kan "duepiggen" gjøre at det blir atskillig mer levelige forhold for sentrumsgjengerne.

– Det var Aktiv Nord Skadedyrkontroll som kontaktet oss med dette som jeg synes er en glimrende idé. Vi sliter med at måsen bruker lyktestolper og hus som base til å stupe ned og stjele både pølse og kebab, sier leder i Driftig sentrum, Kjell Arvid Andreassen.

Men nå håper han at problemet skal bli mindre.

– Vi vil ikke skade måsen, bare gjøre det mindre attraktivt for den å være i sentrum, sier Andreassen om innretningen som gjør at måsene ikke får slått vingene sine sammen når de prøver å lande på stolpene.

Les mer om saken i fredagens papirutgave av "Tromsø"!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter