Fant kjeve ved grava

Da kvinnen skulle plante blomster ved farens grav fant hun en bit av en hodeskalle i jorda.

Jeg grov med fingrene og slet litt med en torv som satt godt fast. Da jeg klarte å få den opp, så jeg at det lå en kjeve med tenner der

nyheter

Fredag ettermiddag var hun på gravlunden ved båthavna i Tromsdalen. Hun skulle sette ned noen blomster, og da hun gravde litt i jorda ble hun mildt sagt overrasket over hva hun fant.

– Jeg grov med fingrene og slet litt med en torv som satt godt fast. Da jeg klarte å få den opp, så jeg at det lå en kjeve med tenner der, forteller kvinnen.

Ektemannen grov

Kvinnen mistet faren for kort tid siden, og ønsker ikke stå fram av hensyn til de andre i familien.

– Jeg er glad det var jeg som oppdaget det, og ikke noen andre. Jeg syns det var forferdelig ubehagelig, men tenk om noen mer ømfintlige personer hadde funnet det i stedet, sier hun.

Hun måtte få ektemannen til å grave levningene opp.

– Da jeg så hva det var ble jeg direkte kvalm og uvel. Jeg var ikke forberedt på at jeg kunne finne noe slikt. En ting hadde vært å finne noe som kunne ha vært et bein, men det var ingen tvil om hva det var jeg fant, sier hun.

Sikker på årsaken

Hun er ganske sikker på hva som er årsaken til at levningene ble funnet ved graven.

– Det er vanlig med gjenbruk av gravsteder, så det er mulig at de ikke har silt jorda godt nok. Men man skulle jo tro de var litt mer påpasselig med den jorda de legger på toppen, sier kvinnen.

Hun sørget for at ektemannen gjemte kjeven slik at andre som er på gravlunden slipper å møte det samme synet.

– Fremover kommer jeg alltid til å ha med hansker og spade når jeg skal på gravlunden. Det er jo ikke utenkelig at det ligger flere rester igjen, sier kvinnen.Relaterte saker: