Hovedvitne mot Braathen

Den suspenderte generalsekretæren Monica Kristensen Solås blir paradoksalt nok et av hovedvitnene mot Arild Braathen når rettssaka mot den tidligere regionlederen starter i dag.

Paradoks. Suspenderte Monica Kristensen Solås blir paradoksalt nok et av hovedvitnene når straffesaka mot Arild Braathen starter i Tromsø i dag. 

nyheter

Det er et surrealistisk preg over straffesaka som starter i Nord-Troms tingrett i dag, der Finnsnes-mannen Arild Braathen står tiltalt for å ha begått økonomisk underslag fra Redningsselskapet.

Braathen var den første som fikk unngjelde for generalsekretær Monica Kristensen Solås sin spesielle lederstil. Av Kristensen Solås ble han avskjediget på dagen, og senere politianmeldt for underslag av sentralstyret. Det er disse beskyldningene han må svare for i retten i dag og torsdag.

Nå er Kristensen Solås, Braathens banemann, sjøl blitt suspendert fra sin stilling som generalsekretær, etter at det er kommet fram at snokingen i de ansattes e-post som hun sto bak, har et langt større omfang enn det som først ble kjent.

– Man kan godt si at hennes troverdighet ikke akkurat er blitt styrket i løpet av de siste ukers begivenheter. Jeg kan ikke se at Redningsselskapet vil ha så mye glede av hennes vitnemål, kommenterer advokat Nicolai Norman.