Jørn Normann Pedersen"/>

Håvet inn over to tonn kveite

Én langtur med båten utenfor Kvaløya var nok for fisker Per Normann Torsteinsen (44) til å hale inn 2.300 kilo kveite.
nyheter

? Jeg ble litt overrasket, det må jeg innrømme. Jeg er ikke vant til å hente inn så mye fisk, forteller Per Normann Torsteinsen til "Tromsø".

Forrige uke tok han som vanlig turen ut til det vanlige fiskestedet på yttersiden av Kvaløya. Her stoppet han ikke å håve inn fisk før kveitene lå nærmest opp til ripa på båten.

Hemmelig fiskested

Totalt endte Torsteinsen med rundt 90 kveiter fordelt på 23 kveiteliner. Den største fisken han dro opp var på rundt 100 kilo.

Det var mye småfisk også, men det er uansett veldig unormalt å hente inn så mye på en tur, forteller fiskeren.

Hvor han fikk storfangsten, vil han imidlertid ikke røpe.

Det er en fast plass jeg har hatt en god stund nå, men jeg kan jo ikke røpe et så godt fiskested, flirer Torsteinsen.

Selv om han alltid har godt med fangst på stedet, er to tonn kveite klar rekord for den rutinerte fiskeren. Han tror det blir en stund til neste gang han kan skilte med slike tall.

Jeg har holdt på med fiske bra lenge, men det har aldri vært så mye før. Jeg har ikke den store troen på at det kan skje igjen, men det kan jo selvfølgelig hende jeg har flaks, smiler han.

God butikk

Fisken leverte han til fiskeribruket Joh. Pettersen AS i Kvaløyvågen. Også her ble de overrasket da Torsteinsen veide opp fisken.

Selv om han pleier å levere mye fisk til oss, så er dette langt mer enn det som er vanlig, forteller Bengt Freddy Pettersen, daglig leder på Joh. Pettersen AS.

Her har de daglig innom mellom seks og ti båter til avlevering, og er blant de eneste på Kvaløya som tar imot kveite fra de lokale fiskerne.

Det er dessverre ikke så stort marked for kveite for tiden. Etterspørselen er ikke så stor, men det er likevel god butikk når vi får inn så mye. Det skal vi nok klare å få solgt, avslutter Pettersen.