Bomberegn til politikerene

Til lyden av bombene i Gaza appellerte Mads Gilbert til kommunestyret om å støtte vennskapsbyen Gaza.
nyheter

Under onsdagens kommunstyret informerte Mads Gilbert om hans opplevelser i Gaza, både i de kaotiske dagene rundt nyttår og ved besøket i august.

- Palestinerne er i en vanskelig situasjon. De trenger støtte. Uansett hva man måtte mene om konflikten så er det ikke akseptabelt at sivilbefolkningen i Gaza utsettes for dette. Jeg vil oppfordre kommunestyret til å legge press på regjeringen så i hvert fall blokaden kan opphøre, sa Gilbert.

Han avsluttet med å vise bilder av sårede barn, til lyden av bomber og maskingevær. Historier og bilder av barn som var maltraktert etter bombeangrep, sørget for en stille sal.

- Vi vil fortsette og intensivere arbeidet med vår vennskapsby. Vi vil gjøre det vi kan for at blokaden og okkupasjonen oppheves, slik at det igjen kan bli fri flyt av mennesker, mat og medisiner, sa varaordfører og leder av internasjonal komité Gunnhild Johansen (SV).

I august overleverte Mads Gilbert en sjekk fra innsamlingsaksjonen i Troms. Så langt har det ført til at Gaza kommunale proteseverkstedet har kunnet gi proteser til 700 pasienter.