Skal lede miljøungdommen

Ola Skaalvik Elvevold (21) ble i går valgt til leder i Natur og Ungdom (NU), og målsettingen er klar - hindre oljeboring i nord.
nyheter

Tromsømannen bosatt i Oslo, valgt til å lede organisasjonens 7.000 medlemmer de kommende to årene.

– Det føles bra ut, samtidig som man blir litt ydmyk. Jobben er av det takknemlige slaget, ved jeg nå får vie all min tid til det jeg brenner for, sier han.

Applaudert til verv

Valget fant sted under landsmøtet i helgen i Fredrikstad, og vervet overtar han etter Ingeborg Gjerum. Elvevold var fra før av nestleder i ungdomsorganisasjonen.

Selve valget skjedde uten motkandidat og ved akklamasjon.

– Det er sånn det bruker å være i NU; gjennom 42 år har ingen av lederkandidatene valgkomiteen har utpekt, tapt valgrunden, forteller Skaalvik Elvevold.

Kamp mot oljen

Den store kampsaken for 2010 som ble utpekt av landsmøtet var et oljefritt nord.

– Denne saken representerer et veiskille. Heldigvis har jeg 7.000 ungdommer i ryggen. Natur og Ungdom er sterkere enn på lenge, og denne saken har vi tenkt å vinne, sier Elvevold etter valget til NTB.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter