Jakter voldtektsmann

30 år gammel kvinne overfalt og voldtatt bak politihuset.

Blant annet trenger vi et bedre signalement – utover at det dreier seg om en mannsperson av utenlandsk opprinnelse som er rundt 165 centimeter høy.

Fungerende kriminalavdelingssjef Pål Moe
nyheter

Politiet jakter på en mørkhudet mann som overfalt og voldtok en 30-årig kvinne bak politihuset natt til søndag.

I sjokk etter overfallet

Ifølge fungerende kriminalavdelingssjef Pål Moe, skjedde voldtekten ved 01-tiden.

Kvinnen, som var i sjokk etter overfallet, dro rett til legevakten hvor hun ble undersøkt av lege. Deretter varslet hun politiet som umiddelbart iverksatte undersøkelser i Vestregata.

Blant annet ble beboere i området kontaktet – uten at det ga konkrete opplysninger i saken.

Sikret DNA-spor

Pål Moe opplyser at legene har sikret bevis – DNA-materiale – på offeret. Men her ønsker politiet ikke å gå i detalj. Avdelingssjefen vil heller ikke bekrefte om det dreier seg om en fullbyrdet voldtekt.

– Vi har avhørt kvinnen en gang siden hendelsen, men har behov for flere samtaler med henne før vi har den hele og fulle oversikten. Blant annet trenger vi et bedre signalement – utover at det dreier seg om en mannsperson av utenlandsk opprinnelse som er rundt 165 centimeter høy.

I den forbindelse ønsker Moe at eventuelle vitner melder seg – personer som kan ha sett noe i det aktuelle området rundt klokken 01 om natten.

Sterkt preget

Pål Moe opplyser at offeret selvsagt er sterkt preget av voldtekten. Derfor har også politiet avventet ytterligere avhør av henne.

– Det er mange spørsmål for fortsatt står ubesvart og som vi ønsker svar på, sier han.

Det er mange år siden byen opplevde overfall med påfølgende voldtekt på gata. I dette tilfellet var tromsøkvinnen på vei hjem til bopel da hun ble angrepet.