Knallbra forelesning

Knut Jørgen Røed Ødegaard snakket om tidenes begynnelse i Tromsø.

  Foto: Aleksander Tokle

  Foto: Aleksander Tokle

  Foto: Aleksander Tokle

nyheter

Det tok ganske nøyaktig tre minutter for Knut Jørgen Røed Ødegaard å snakke seg andpusten om verdensrommets fantastiske finurligheter.

Med den velkjente entusiasmen holdt Norges mest kjente astrofysiker i går multimedieshowet "Bang!" – en høyst uakademisk tilnærmelse til verdensrommets store mysterium – illustrert blant annet ved hjelp av appelsiner.Spennende felt

– Interessen for verdensrommet har økt de siste årene, spesielt fordi det har vært mange hendelser her oppe i nord. Senest for noen uker siden fikk jeg en oppringning fra noen drosjesjåfører som hadde sett en ildkule over Tromsø, sier Knut Jørgen Røed Ødegaard.

Meteorittnedslaget over Tromsø i mai i fjor fikk mye oppmerksomhet fra både publikum og faglig hold. I fjor høst var Røed Ødegaard i Tønsvikdalen for å lete etter meteoritter. Den letingen var resultatløs, men han har ikke gitt opp, og returnerer til sommeren.

Smell

– Det fascinerende med denne er at det var et så dramatisk smell i en så stor by. Da blir man ekstra inspirert til å finne ut hva det var for noe. Det har både allmenn og forskningsmessig interesse, sier Røed Ødegaard.

På første rad hadde Ellen Blom funnet seg godt til rette.

– Jeg er genuint interessert i tingenes begynnelse. Tanken om at alt må komme fra noe og at vi er en del av det, er fascinerende, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter