Start letingen nå

Satser du på å jobbe deg gjennom sommeren, er det lurt å starte letingen nå.
nyheter

Det er ikke lett, men heller ikke umulig å få seg en sommerjobb. I fjor registrerte Nav en nedgang i antall registrerte sommerjobber, men i 2010 ser bedriftslederne mer lyst på fremtiden.

– Selv om finanskrisen og usikkerheten i arbeidsmarkedet for det meste er over, er noen bedrifter ennå litt forsiktige med ansettelser. Har du planer om å få deg en sommerjobb bør du derfor begynne å tenke på jobbletingen allerede nå, oppfordrer Gunnar Andreassen i finnstillinger.no.

Erfaringsmessig forventes det flest ledige sommerjobber innen reiseliv og servicearbeid samt pleie- og omsorgsarbeid. Studenter har dessuten mulighet til å få seg sommerjobber utenfor landets grenser, særlig i Norden.

Slik får du sommerjobben

Andreassen har disse tipsene for hvordan du får deg en bra jobb i sommer:

  • Mange jobber blir utlyst allerede i mars og de beste sommerjobbene går som regel først, så det gjelder å være våken og sende en søknad så tidlig som mulig.
  • Rundt 50 prosent av jobbene blir ikke annonsert, så bruk nettverket av slekt og venner for å få vite om sommerjobbene. Let også i lokale aviser, på internett og sjekk hos vikarbyråene.
  • CV-en skal inneholde personalia, kontaktinformasjon, utdanning og arbeidserfaring. Her lønner det seg å ikke bare la arbeidsgiverne tolke hva du kan, forklar hva du er flink på.
  • Søknaden må inneholde hvem du er og hva du kan tilby. Du bør også ha med hvordan du kan gjøre en god jobb i akkurat den bedriften du søker sommerjobben hos.
  • Vær godt forberedt når du skal til intervju. Finn ut om bedriften og ha noen gode spørsmål klare slik at du viser engasjement. Jobbintervjuet er en fin mulighet til å utbrodere søknaden.
  • Gi et godt førsteinntrykk, kle deg slik andre i bedriften gjør, smil og gi et stramt håndtrykk. Husk også å ha blikkontakt under intervjuet, arbeidsgiveren bruker bare et minutt på å danne seg et førsteinntrykk av deg.
  • Om du kom deg på et intervju, betyr det ikke at sommerjobben er din. Send flere søknader i mellomtiden for å øke sjansene dine.

– Husk også at om du ikke fikk sommerjobben du søkte på, er det ingen grunn til å gi opp. Fortsett jobbsøkingen og send flere søknader, avslutter Gunnar Andreassen.