Roser samisk navn

Regjeringas godkjenning av samisk navn på Troms fylke er en fin symbolsk anerkjennelse av det samiske språkets status og verdi.
nyheter

Tromsø sameforening-NSR roser regjeringen for forslaget om å sidestille det samiske Romsa med Troms.

Leder av Tromsø sameforening, Anita Lervoll, sier at det samiske navnet på Troms fylke er i daglig bruk blant samisktalende og i samisk media, og at det derfor er praktisk nyttig at at en felles skrivemåte nå er fastsatt.

Lervoll understreker at Troms fylkeskommune lenge har brukt både norsk og samisk navn ved siden av fylkesvåpenet og øverst på fylkeskommunens brevark. Det regjeringa nå har gjort, er å fastslå at Troms fylkeskommune følger loven.

- Nå godkjenner myndighetene navnebruken og Troms fylkeskommune blir så å si endelig ”lovlydig”. Dette synes vi er gledelig, uttaler Lervoll.

I går gikk stortingsrepresentant for Frp i Troms, Per-Willy Amundsen, ut mot regjeringas forslag om å sidestille de to navneformene. Regjeringas forslag ble fremmet på initiativ fra Troms fylkesting. Det er Stortinget som skal ta endelig stilling til lovforslaget.Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter