MICHELLE ISELIN BJELLMO"/>

Tromsø får internasjonal skole

18 millioner innvilget for oppstart av skole med 150 elever.
nyheter

Torsdag kveld fikk Grete Kristoffersen gladmeldingen om at utdanningsdirektoratet har godkjent planen om internasjonal skole i Tromsø. Staten har innvilget 18 millioner til skolen, som Kristoffersen håper vil starte fra høsten av.

- Vi er i en lykkerus nå, det er et år siden vi sendte inn søknaden og nå har vi fått klarsignal. Dette er et stort steg videre i nordområdesatsingen.

Skolen vil koste rundt 25 millioner å drifte i tre år, og i tillegg til det 18 millionene i statsstøtte har rundt 7,5 millioner blitt tildelt av RDA-midler.

- Vi er utrolig glade for at det nå blir internasjonal skole i Tromsø. Dette er et stort steg for landsdelen og en investering som staten heldigvis har sett nytte i, forteller Kristoffersen.

Fredag ble styret kalt inn til et hastemøte, der det ble endelig vedtatt at skolen skulle opprettes. Rett over påsken skal komiteen møtes igjen for å jobbe med formalitetene.

- Vi må finne egnede lokaler og personale til skolen. Vi har fortsatt en stor jobb foran oss, men nå vet vi at det går fremover. Vi håper at vi skal få oppstart alt til høsten, men vi må markedsføre oss først. Det kan hende at vi utsette starten til våren 2011, om ikke alt ordner seg. Men skole blir det uansett, sier Kristoffersen.

Til nå har lokalene til tidligere Tromsø Maritime Skole vært høyest på ønskelista, men Kristoffersen vil foreløpig ikke si noe om planene.

- Vi må rett og slett ta et steg i gangen. Nå har vi fått klarsignal og det er det viktigste. Dette er en stor dag for oss, og en stor dag for Nord-Norge.