TORBJØRN O. KARLSEN"/>

Et nytt flaggskip

7,5 millioner måtte Sommarøy Cruise legge på bordet for en ny båt.
nyheter

I dag ble MS "Skaaskjær" presentert i Torghuken i Tromsø. Den splitter nye båten til Sommarøy Cruise skulle vises fram til skuelystne.

Båten, med en kapasitet på 20 personer, skal frakte turister til og fra Sommarøy, men skal i tillegg inn i vanlig rutefart.

– Ja, vi skal gå ruta Sommarøy - Tussøy - Sandneshamn to ganger om dagen. Det er den avtalen med fylkeskommunen som gjør at vi kan gjøre denne investeringen. Ellers er den disponibel for å frakte turister, sier daglig leder Ketil Voll.

- Behagelig båt

Investeringen er på 7,5 millioner for reiselivsbedriften på yttersia. Voll er full av lovord om båten på knappe 15 meter.

– Det var en god følelse å føre båten inn til Tromsø nå i dag. Den er meget behagelig og virker å være en god båt i havet. Manøvreringssystemet funker bra og den er lettvint å betjene. Og så ser den bra ut rent kosmetisk også, sier Voll, som trekker fram flere ting som gjør båten egnet for turisme.

– For fisketurister er det høvelig at du kan gå rundt hele båten - såkalt "walkaround". Og så er det store og gode vinduer på båten, slik at man kan sitte og se ut.

Mye skryt

Lovordene fra dem som besøkte båten i går var også mange. John-Steve Linløkken i Nordnorsk Reiseliv og Bjørn Laksforsmo i Torghatten Nord var to av dem som var om bord og skrøt av flaggskipet.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, ja. Spesielt for at alt virker gjennomført og at båten er godt tilrettelagt for både passasjerer og mannskap, sier Kjell Ove Hveding.

Farkosten gjør 40 knop, men ettersom bedriften "ikke har sponsoravtale med Statoil", som medeier Jonny Løseth formulerer det, velger man nok stort sette å gå med lavere fart enn det.

– Ja, vi gikk i 27 knops fart fra Sommarøy til Tromsø i dag. Og da brukte den mye drivstoff, ler Johnny Løseth.