Forfall i hele byen

Det er ikke bare i sentrum det trengs et ansiktsløft. Rundt om i bydelene står forlatte og forfalne hus, og noen er så godt som riveklare. SI DIN MENING om forfallet!
nyheter

I et bygg i Evjenveien står tredørene på vidt gap. Alle vinduene er knust og glasset ligger strødd rundt eiendommen.

I Grøtsundveien i Tromsdalen har et hus i løpet av årene blitt en attraksjon fordi det har forfalt så mye. Vinduer er knust, og naboer har etterlyst at noe blir gjort med huset.

- Nå har vi sagt at vi skal prioritere sentrum. Det er vår storstue, og vi har satt i gang en del tiltak. Samtidig er det et poeng at byen ikke bare er sentrum og det er en grense for hvor mye man kan akseptere av forfall, sier Eduardo da Silva, leder for Byutviklingskomiteen.

Byutviklingslederen har vært inne på tanken at kommunen kan ekspropriere eiendommer som har forfalt.

- Kommunelegen i Oslo har foreslått å gjøre det, og det er vanlig i flere europeiske land. Men det er ikke så enkelt når kommunen ikke har midler til å vedlikeholde sine egne bygg. Men man kan i det minste rive huset slik at man får ei tomt som andre kan by på, sier da Silva.

Han foreslår også en løsning der kommunen skaffer seg en oversikt over alle de byggene som forfalt rundt om i byene.

Les hele saken i dagens utgave av Avisa iTromsø.  • Delta i vår uhøytidelige kåring av byens styggeste bygning. Send bilder til nyheter@itromso.no eller en MMS med kodeord "BTHUS" til 2242 (5 kroner per melding).

SI DIN MENING om forfallet!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter