CHRISTER PEDERSEN"/>

Ingen helvete-støtte fra kirken

Prestestudent Eirik Junge Eliassens ønske om å sende det israelske lederskapet til helvete får ingen støtte fra byens øverste geistlige. SI DIN MENING!

  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

- Man skal være veldig forsiktig med å dømme folk til Helvete. Vi har ikke rett til å dømme noen, det er Vår Herre som gjør slikt, fastslår biskop i Nord-Hålogaland bispedømme, Per Oskar Kjølaas.

Han sier at Junge Eliassens utblåsing helt og holdent for stå for hans egen regning.

- Dette er ikke noe Kirken stiller seg bak, sier biskopen.

Han forteller at han selv har besøkt Palestina, og ble svært opprørt over det han fikk se og oppleve der.

Roet seg ned

- Jeg var nødt til å roe meg ned i noen dager før jeg uttalte meg om forholdene. Jeg ville ikke komme med slike uttalelser som Junge Eliassen, sier Kjølaas.

Helvetes-dommen møter også motbør fra annet geistlig hold.

- Jeg skjønner at folk blir sinte og fortvilte over det Israel har gjort - det er jeg selv også. Men jeg ville ikke brukt de ordene Eirik Junge Eliassen har gjort, sier Stig Lægdene, rektor ved Kirkelig utdanningssenter i Nord.

Han mener at oppgaven med å sende folk til Helvete er noe vi her på jorden ikke har med å gjøre, men noe høyere makter styrer.

- Det høres ut som om Eirik har snakket ut fra sinne - og det er det mange i kirka som er sinte i dag. Men det er ikke vår jobb å plassere folk i Helvete, sier Lægdene.

En bagatell

Samtidig har han vanskelig med å hisse seg opp over det prestestudenten Junge Eliassen har sagt. Satt i sitt rette sammenheng er det nesten som en bagatell å regne, sier han.

- Jeg ser dette som et minimalt problem sammenlignet med det palestinerne opplever hver dag, sier rektoren.

Som selv vil bruke tøffe og harde ord mot Israels oppførsel førstkommende søndag.

- Det er svært mange i Kirken som er opprørte over Israels oppførsel. Jeg vil ta dette opp i min preken på en solidaritetsgudstjeneste vi vil holde i Domkirka, sier Stig Lægdene.