Anmeldelsen henlagt

Anmeldt av 28 leger. Nå er saken henlagt.
nyheter

I februar gikk 28 leger, med fengselslege Kjetil Karlsen i spissen, ut og anmeldte den tidligere lederen i Tromsø fengsel, Liv Rigmor Eidissen, for dokumentforfalskning i en soningssak.

Karlsen og de andre legene hevder at Liv-Rigmor Eidissen har forfalsket et notat som skal dokumentere at hun fikk råd fra en psykiater om at pasienten kunne skrives ut og soningen fortsette. For dette ble Eidissen anmeldt for dokumentfalsk og grov uforstand i tjenesten

7. juli har imidlertid påtaleansvarlig besluttet at saken skal henlegges.

"Forholdet henlegges, da det antas ikke å være rimelig grunn til å undersøke om det foreligger straffbart forhold", heter det i beslutningen fra påtalemyndigheten.

Grunnløse

Eidissens advokat, Nils Aga, er på vegne av sin klient tilfreds med avgjørelsen fra påtalemyndigheten.

- At saken er avsluttet er en seier for fornuften. Her har man vurdert det dithen at det ikke engang er grunnlag for å etterforske saken og at beskyldningene er grunnløse, sier Aga til itromso.no.

Belastning

Han understreker at de som har anmeldt hans klient har tre uker på å påklage avgjørelsen.

- Så den endelige avgjørelsen er ikke fattet, selv om vi nå håper at hetsen mot Eidissen tar slutt. Min klient har følt seg forfulgt av Karlsen og hans venner. Og med den intensiteten de har vist fram til nå, så skulle det ikke forundre meg om de vil klage også, sier Aga.

Aga legger ikke skjul på at saken har vært en tung belastning på den tidligere fengselslederen.

- Ja, både for henne og for hennes nærmeste. Det har vært mye oppgulp fra Karlsen og hans venner om straffbare ting hun skal ha gjort, sier Aga.

itromso.no har per klokken 15.45 ikke fått tak i lege Kjetil Karlsen for kommentar.