AASTA PETTERSEN"/>

Tok europarekorden

Aldri er det fisket større kveite fra en kajakk i Europa.
nyheter

Like utenfor døra til redaksjonslokalene til iTromsø på Lanes kjempet Johan Svenson (36) en halvtime med kveita for å få den opp i kajakken. Til slutt satte han seg på den.

Svensk-norske Johan Svenson kan være fornøyd med sin gigantiske fangst: Ei kveite på 147 cm og 44 kilo som han så vidt klarte å løfte da han skulle vise den fram.

- Jeg dro den opp i kajakken og satte meg på den. Deretter slepte kompisen meg inn til fjæra, sier den svært så dristige fiskeren.

Fryseren full

Fangsten omtaler han som den største han noen gang har fått. Siste rekord var på 40,5 kg. Ifølge fiskeren selv er gårsdagens fangst ny europarekord i kveitefiske fra kajakk.

Den dristige 36-åringen legger med dette ikke skjul på sin lidenskap for kajakkfiske.

- Jeg har fryseren full av kveite. Det er mye kveite i Tromsøysundet. Her om dagen fikk jeg dessuten en steinbitt som jeg satte meg på i kajakken, forklarer han.

Torsk som agn

Til agn brukte han en liten torsk som ble festet på fiskestanga. Kveita rakk å dukke ned til bunnen hele syv ganger før Svenson vant krigen og dro kveita opp i kajakken - vel 30 minutter etter at fisken beit på kroken.

- Jeg skjønte med en gang at jeg hadde ei diger kveite å hanskes med. Det var litt av en kamp, for å si det sånn, gliser han - og innrømmer at slike fangster gjør fisket desto mer spennende.

Relaterte saker: