Kine Hanssen"/>

Blokkerte for avstemming

Men saken om boikott av Israel kommer trolig opp i kommunestyret ved en senere anledning.
nyheter

Det var under onsdagens kommunestyremøte at Jens Ingvald Olsen i partiet Rødt foreslo boikott av Israel på bakgrunn av blokaden i Gaza.

Dette forslaget signaliserte Arbeiderpartiet støtte til.

- Israel har opprettholdt blokaden av Gaza etter angrepet på Gaza for halvannet år siden. Minst tre fjerdedeler av befolkningen der lever under fattigdomsgrensen, så jeg synes helt klart at en blokade er et viktig virkemiddel, sa Steen under møtet.

Blokkerte interpellasjonen

Slike interpellasjoner kan imidlertid bli blokkert for avstemming dersom over en tredjedel av medlemmene i kommunestyret ønsker det. Og det var nettopp dette som skjedde på onsdagens møte, da Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet avviste interpellasjonen.

Fungerende ordfører, Elisabeth Steen (AP), som støttet forslaget til Olsen, foreslo imidlertid at saken skulle sendes videre til rådmannen, ettersom mye tyder på at forslaget hadde fått flertall dersom saken hadde blitt stemt over.

Dermed kommer trolig saken opp som er ordinær sak i kommunestyret ved en senere anledning.

kine.hanssen<\@>itromso.no

992 47 471

INGER PRÆSTENG THUEN

inger.thuen<\@>itromso.no

920 54 460Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter