- Det er helt sykt

Samekoftestuntet fra butikkjeden Kiwi faller slett ikke i god jord hos samene. SI DIN MENING: Hva syns du om Kiwis koftepåfunn?

  Foto: Ryan Johnson

  Foto: Marius Hansen

nyheter

Et hundretall Kiwi-ansatte inntok igår Tromsø for å delta på fest i regi av butikkjeden.

Som en del av festlighetene hadde de ansatte, som kom tilreisende fra hele landet, ikledd seg neongrønne samiske kofter - tilsynelatende ment som en morsom vri i anledning bedriftsfesten, som fant sted utenfor Tromsø i natt.

- Spyttet på

Men stuntet har slett ikke falt i smak blant Tromsøs samiske befolkning.

- Jeg føler meg spyttet på. Det virker ikke helt som de skjønner hva de holder på med, mener Susanne Amalie Pedersen, leder av den samiske ungdomsorganisasjonen Noereh.

Nå oppfordrer Noereh til boikott av Kiwi.

- Det er helt sykt at noen synes dette er morsomt, sier Susanne Amalie Pedersen.

Oppfordrer alle

Pedersen var i går kveld i kontakt med en rekke venner i det samiske miljøet i Tromsø. Her var det ikke mye begeistring å spore for Kiwis koftestunt.

- Jeg har vært i kontakt med mange som vil sende e-post til dem, og fortelle hva de synes. Jeg vil oppfordre alle til å boikotte Kiwi, avslutter Susanne Amalie Pedersen.

iTromsø har gjentatte ganger forsøkt å få tak i talspersoner for Kiwi-kjeden fredag og lørdag, uten hell.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter