Blir redaktør for iBalsfjord

Trondar Lien overtar sjefsstolen i ultralokal ukeavis.

Uten at jeg sitter med en markedsanalyse, viser tallene at avisen dekker et behov

Trondar Lien

  Foto: Marius Hansen

nyheter

– Vi vet at aviser som dette blir mer og mer interessante og etterspurt i lokalsamfunnene. Da er det forferdelig spennende å få være med å bygge den opp, sier den blivende redaktøren, som tar fatt på arbeidet i redaksjonelt øyemed fra 1. januar 2011.

Lien har lang erfaring i pressen både som skrivende og fagforeningsrepresentant, med fortid iblant annet Bladet Tromsø (nå Avisa iTromsø journ.anm.) og Helgeland Arbeiderblad.

For tiden er han inne i et vikariat som underviser på journalistutdanningen ved Høgskolen i Bodø.

Dekker et behov

Frem til avisen startet opp i 2009, har Balsfjord befunnet seg i et redaksjonelt vakuum, uten noen aktører som utelukkende hadde fokus på kommunen. Lien har klokkertro på formatet ukeavisen med Balsfjord kommune som dekningsområde benytter seg av.

– Vi har en rekke abonnenter og selger rimelig bra i løssalg. Uten at jeg sitter med en markedsanalyse, viser tallene at avisen dekker et behov.

Han har så langt ikke noen ferdig suksessoppskrift på hvordan avisen skal danke ut Nordlys og Nye Troms, som også konkurrerer i kommunen.

– Viktigst før de praktiske tingene er å bygge opp et tillitsforhold i Balsfjord, både til folk som bor der og institusjoner som virker i kommunen.

Bredt fokus

Én ting har han i alle fall skjønt må være med.

– Notiser. Alle aviser trenger flere notiser. Det nære småstoffet er fryktelig viktig ved siden av de større reportasjene. Skal man speile det som skjer, må man ha fokus på både stort og smått, sier Lien.

Konsernredaktør i HTG (Harstad Tidende Gruppen), Yngve Nilssen er svært fornøyd med at iBalsfjord endelig har fått seg en sårt tiltrengt redaktør.

– Vi har hatt behovet lenge og har lett grundig, men er svært fornøyd med valget vårt. Lien har mange av de rette egenskapene og erfaringen en redaktør trenger for å bygge iBalsfjord opp til en god avis for HTG. Vi er allerede best i nord og skal bli enda bedre, sier en lite blyg Nilssen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter