CARINA HANSEN"/>

Følger Amundsen

Eventyrer Stein P. Aasheim fikk ideen til å følge Amundsens skispor over en øl.

  Foto: CARINA HANSEN

nyheter

I 1988 var det 100 år siden Fridtjof Nansen krysset Grønland, og da rekonstruerte Aasheim turen. Han startet på nøyaktig samme punkt, brukte omtrent de samme klærne og utstyret og avsluttet turen på samme punkt.

- Å dra på gutteturer er jo jobben min. Det er det jeg kan. Og så har man jo visst ganske lenge at det neste år er 100 år siden Amundsen var på Sydpolen. Så for en fire år siden begynte vi å snakke om det over en øl, og jeg tenkte at det hadde vært artig, forteller Aasheim.

Han har gått på tur med Vegard Ulvang i mange år, og har nylig samarbeidet med historiker Harald Dag Jølle. Etter hvert kom også Jan Gunnar Winther med på laget.

- Nå er det jo blitt et stort prosjekt som har et nivå jeg ikke hadde forestilt meg da jeg først fikk ideen til ekspedisjonen, sier Aasheim.

Eventyreren skal skrive bok om ekspedisjonen når den er over.Les mer om ferden til Sydpolen og hvorfor Vegard Ulvang ønsket å være med i onsdagens papirutgave av iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter