Politiet jakter ukjent tagger

To unge gutter tatt av politiet, politiet jakter nå den siste gjerningsmannen.

  Foto: Jon Terje Eiterå

  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

Klokken 22.15 i går kveld fikk politiet inn melding om at tre gutter var observert mens de tagget på Ishallen. Guttene stakk så fra stedet.

- Vi fikk tak i to av guttene, vi vet ennå ikke hvem den tredje personen er, sier operasjonsleder Bengt Giæver Johansen.

Mindreårige

De to guttene politiet fikk tak i er 16 og 17 år. I tillegg til å tagge på Ishallen er de også tatt for å tagge på Tromsøhallen og naturfagbygget på Universitetet i Tromsø. Nå har politiet opprettet straffesak på forholdene.

- Vi har vært i kontakt med både guttene og deres foreldre. I går sikret vi spor, og nå etterforskes saken med to kjent gjerningsmenn.

Ukjent motiv

Politiet hadde ikke mulighet til å si noe konkret om selve taggingen. Bare at det var tre bygg som er blitt dekorert.

- Jeg vet verken mye eller lite om det, sier Johansen.

Av bildene iTromsø har tatt viser at det ikke er snakk om store motiver.

Vil fjerne

Rektor ved Universitetet i Tromsø Jarle Aarbakke ønsker nå å få fjernet taggingen fra naturfagbygget.

- Taggingen vil jeg ha fjernet, jeg vil sammen med administrasjonen diskutere hvordan vi skal få det fjernet, sier Aarbakke.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter