Taket kollapset

Snø på taket trolig årsaken til at deler av taket kollapset på Hamna Idrettshall lørdag kveld.

  Foto: Jonas Hansen

Se skadene på Hamna Idrettshall etter at taket kollapset 1. nyttårsdag.

  Foto: Jonas Hansen

nyheter

Deler av taket på bygget som er under oppføring, kollapset lørdag kveld.

Ved siden av konstruksjonen var det tydelig at snø hadde seilt ned plastduken, som er lagt over idrettshallen. Noe snø lå fortsatt igjen på toppen.

- Vi fikk melding klokken 21.25, og har vært på stedet. Taket har ikke kollapset fullstendig, men er temmelig skadet på midten, sier operasjonsleder Jørgen Ahlquist til itromso.no like før midnatt.

Politiet konstaterte at det ikke var noen fotspor å se i nærheten av bygget, og forlot stedet, som er avsperret med gjerder.

- Tromsø kommune er varslet, og halv elleve i kveld meldte de fra til oss om at de har vært på stedet, og vil foreta en befaring med byggherre i morgen, forteller Ahlquist.

Budsjettsprekk

Byggeprosjektet Hamna idrettshall har de siste månedene skapt både sterke reaksjoner og overskrifter i Tromsø.

Opprinnelig var hele prosjektet estimert å koste fem millioner kroner, men har endt opp med en prislapp på 19,9 millioner kroner.

- Enten så underbudsjetterer man bevisst, eller så har man ikke evnen til å sette opp hva et prosjekt skal koste. Jeg vet ikke hva som er verst, uttalte Fremskrittspartiets Jan Blomseth til iTromsø i november.

I all hovedsak skyldes den svimlende prislappen dårlige grunnforhold og forsinkelser.

Tromsø kommune har i dag vært på befaring sammen med byggherren. Resultatet av denne befaringa vil sannsynligvis offentliggjøres i forbindelse med en pressekonferanse som kommunen arrangerer klokka 15.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter