- Erstatter ikke LAR

Gratis heroin er ikke ment å erstatte metadon-tilbudet, sier Jonas Eilertsen (V). SI DIN MENING: Støtter du forslaget om gratis heroin?

  Foto: Marius Hansen

nyheter

Brukerorganisasjoner i Tromsø er kritiske til forslaget om å legge et prøveprosjekt med gratis heroin til Tromsø.

Jonas Stein Eilertsen (V) tok til orde for dette i helse- og sosialkomiteen.

Han understreker at det er uenighet blant organisasjonene om gratis heroin.

Han viser til at eksempelvis Foreningen for en human narkotikapolitikk (FHN) er tilhengere av en prøveordning med gratis heroin.

- Det er dessuten ikke snakk om å etablere gratis som en erstatning for LAR, men et supplement, sier Stein Eilertsen.

- Men er løsningen å gi rusmisbrukere gratis tilgang på heroin?

- Noen er i et steg i livet hvor de ikke har noe annet alternativ. Dersom man ser de internasjonale resultatene av heroinassistert behandling, er det åpenbart noe som bør prøves ut i Norge.

- Prøveprosjekt

Svenn A. Nielsen (Ap) understreker at de kun har gitt støtte til et prøveprosjekt.

- Vi har gått inn for et nasjonalt prøveprosjekt. Det står ingenting om Tromsø i vedtaket, sier Nielsen.

- Så man vil ikke at et slikt prøveprosjekt med gratis utdeling av heroin skal etableres her i byen?

- Det kan jeg verken svare ja eller nei på. Et slikt prosjekt må inn der det er størst behov.

Han bekrefter for øvrig at han ikke har deltatt på møter i brukerrådet for rus- og psykiatritjenesten det siste året, men skylder på at det har kollidert med andre møter.

- Det er beklagelig, men vi vil nå gå i møte med organisasjonene, sier komitélederen.Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter