54.000 solboller

Med sola tilbake er det klart for den faste Tromsø-tradisjonen, solboller.

  Foto: Lasr ?ke Andersen

nyheter

På Bakehuset Nord-Norge er man i full gang med produksjonen av det som skal bli 54.000 solboller.

De første skal kjøres ut klokken 05:00 fredag morgen, sier salgssjef Kjetil Myrbakk til iTromsø.

Da er det hotellgjester som får æren av å være de første som får smake på årets solboller. Så fremst de står opp til en veldig tidlig frokost.

For dagligvarebutikkene åpner klokka 07:00, og da skal solbollene være på plass i hyllene, lover Myrbakk.

Da er de også temmelig ferske, understreker han.

- Soldagen er den største dagen hos oss, fortsetter Myrbakk. Den slår både morsdag og farsdag. For på soldagen skal alle ha solbolle. Det er en helt spesiell dag vi kun har i Tromsø.

- Og vi kunne gjerne laget enda flere enn 54.000. Men det er det maksimale antallet vi klarer med den gode kvaliteten solbollene våre har, sier Kjetil Myrbakk.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter