54.000 solboller

Med sola tilbake er det klart for den faste Tromsø-tradisjonen, solboller.
nyheter

På Bakehuset Nord-Norge er man i full gang med produksjonen av det som skal bli 54.000 solboller.

De første skal kjøres ut klokken 05:00 fredag morgen, sier salgssjef Kjetil Myrbakk til iTromsø.

Da er det hotellgjester som får æren av å være de første som får smake på årets solboller. Så fremst de står opp til en veldig tidlig frokost.

For dagligvarebutikkene åpner klokka 07:00, og da skal solbollene være på plass i hyllene, lover Myrbakk.

Da er de også temmelig ferske, understreker han.

- Soldagen er den største dagen hos oss, fortsetter Myrbakk. Den slår både morsdag og farsdag. For på soldagen skal alle ha solbolle. Det er en helt spesiell dag vi kun har i Tromsø.

- Og vi kunne gjerne laget enda flere enn 54.000. Men det er det maksimale antallet vi klarer med den gode kvaliteten solbollene våre har, sier Kjetil Myrbakk.

Relaterte saker: