- Lettet og glad

Ole Giævers spillefilmdebut, "Fjellet", fikk god mottakelse under Filmfestivalen i Berlin.

Marte Magnusdotter Solem og Ellen Dorrit Petersen bekler de to rollene i "Fjellet". 

nyheter

- Det var stappfull sal med et veldig bra og fokusert publikum, sier Ole Giæver på telefon fra flyplassen i Berlin, på vei tilbake til Norge igjen.

Lørdag hadde nemlig hans første spillefilm "Fjellet" internasjonal premiere under Filmfestivalen i Berlin, en av verdens viktigste filmfestivaler.

Se web-TV fra TIFF-premieren på "Fjellet".

Der var selvsagt Ole Giæver på plass, sammen med filmens to skuespillere, Ellen Dorrit Petersen og Marte Magnusdotter Solem.

Ikke nervøs

Til itromso.no kan han fortelle om masse fine tilbakemeldinger i etterkant av filmvisningen, samt en solid applaus.

To dager etter at premieren er unnagjort er Giæver klar på at han faktisk var overraskende lite nervøs foran sitt første møte med et internasjonalt publikum.

- Det at jeg åpnet med å vise filmen min under Tromsø internasjonale filmfestival lettet nok nervøsiteten noe, forklarer Giæver, som beskriver opplevelsen med å vise filmen sin i Berlin som "veldig fin".

Selv om Ole Giæver på ingen måte har tatt av etter at "Fjellet" ble plukket ut til å vises under Filmfestivalen i Berlin, ser han ikke bort fra at visningen her kan fungere som en døråpner.

- Skiller seg ut

- At filmen nå blir lagt merke til i utlandet betyr at den også kan bli plukket opp av andre festivaler. Dessuten kan dette helt klart bety noe for mine fremtidige prosjekter, da det er en fin ting å ha med på CV´en sin, forklarer regissøren, som innrømmer at han faktisk ikke var overrasket over at "Fjellet" ble plukket ut til Filmfestivalen i Berlin.

- Nei, jeg ble ikke overrasket, men selvsagt veldig glad og lettet, forklarer Giæver, som tror filmen hans ble valgt ut fordi den skiller seg ut.

- Jeg tror "Fjellet" har kvaliteter for en slik arena og at den passer veldig godt festivalen i Berlin, forklarer Giæver, som særlig trekker fram den store rollen naturen spiller i filmen.

- Tyskere er jo veldig glad i natur, poengterer han.

Les iTromsø sin anmeldelse av "Fjellet"

Flere internasjonale medier har nå kommet med anmeldelse av "Fjellet", og ifølge Giæver er det stort sett positive omtaler.

- Noen av anmeldelsene var veldig positive, mens én var midt på treet, forklarer Giæver, som dermed må si seg godt fornøyd med helga i Berlin.

I gang med nytt manus

Nå gjenstår den norske premieren på filmen som vil vises på alle landets kinoer fra og med 25.februar.

- Det blir en halvveis premiere i Oslo 25.februar, men i og med at vi hadde en skikkelig premiere i Tromsø i forbindelse med filmfestivalen der, blir det ikke de store greiene, forklarer regissøren, som allerede er godt i gang med å skrive et nytt spillefilmmanus.

Les også: "Fjellet" på festivaltoppen.

- Det jeg jobber med nå er også et kammerspill som omhandler litt av den samme tematikken som i "Fjellet", men denne gangen er settingen "in space", forklarer Giæver, som håper på støtte fra Norsk Filmfond til innspillingen, som etter planen skal starte neste vinter.