Vil legge debatten død

Per-Willy Amundsen (Frp) mener behovet for samisk skilting er ikke-eksisterende. DEBATT: Er du enig med Amundsen?
nyheter

- Jeg skjønner ikke hva problemet er. Det er ikke som at de samene som bor i Tromsø ikke kan norsk. Behovet for samisk skilting er ikke-eksisterende. Hadde det vært sånn at vi hadde en minoritet i Tromsø som ikke hadde klart å ta til seg informasjon fra det offentlige, hadde jeg skjønt forslaget. Men det problemet er ikke-eksisterende. Det er snakk om å gjennomføre tiltak som ingen behøver, sier Per-Willy Amundsen til Nordlys.

Førstkommende mandag inviteter Amundsen, sammen med Jan Blomseth, til folkemøte på Radisson Blu.

Her vil temaet være innlemmelsen av kommunen i forvaltningsområdet for samisk språk, som Amundsen mener Stortinget og regjeringen må ta noe av skylden for.

- Dette er en feilslått stortingspolitikk som smitter over til velmenende kommunepolitikere. Her gjør man det ut fra et subjektivt ønske om å være åpen og inkluderende, men det man oppnår er å ekskludere majoriteten av befolkningen, mener Frp-politikeren.

Han mener derfir man må se til Finland, der man har et krav om at en minortiet må ha åtte prosent andel av befolkningen før krav om språklig tilrettelegging slår inn.