PETTER STRØM"/>

Få skiltbegrensninger

Så lenge stedsnavnet er registrert på et annet språk, kan skiltet settes opp.

  Foto: Helge Matland

nyheter

Torsdag åpnet regionvegsjef i Statens vegvesen, Torbjørn Naimak, for å sette opp skilt på flere språk etter en uttalelse fra Norske Kveners Forbund.

- Det er nok grunnlag å vurdere om det er flere områder i nord hvor vi har kvensk og finsk bakgrunn og hvor det er aktuelt å vurdere å skilte på kvensk og finsk. Hvis det kan være med på å bidra til at skiltene får stå i fred, så kan det være grunn til å vurdere det, sier regionvegsjefen til NRK Sápmi.

Knut Hågensen, seksjonsleder for miljø og trafikksikkerhet i Statens vegvesen, ser ikke bort ifra at det kan komme flere skilter på andre språk en norsk.

- Hvem som helst kan søke om stedsnavnskilter. Og så lenge stedet har et navn på et annet språk som er registrert i kartverkets stedsnavnregister, er mulighetene der for å få opp skilter på både samisk og kvensk, sier Hågensen.

- Men du finner ikke stedsnavn på alle språk i registeret, understreker han.

Hågensen ser for seg at det vil dukke opp flere skilter på samisk langt norske veier, og allerede har vi skilter på kvensk, blant annet i Porsanger.

- Er det begrensninger for hvor mange skilt det kan være per oppsett?

- Interne retningslinjer sier at det ikke bør være mer enn fem budskap per skiltoppsett. Dette skyldes at en bilist ikke får med seg mer informasjon enn dette uten å måtte redusere farten betydelig eller rette all oppmerksomhet mot skiltene.

Hva mener du om skilt på flere språk? Si din mening i debatten!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter