Heyerdahl kjøpte Hekkingen

Forfatteren Kjell Fjørtoft solgte sin naturperle Hekkingen til finanskjendisen Jens P. Heyerdahl.
nyheter

Og med det har finanskjendisen skaffet seg en naturperle i nord så billig at det nesten ikke er sant.

Megler Jørn T. Nerdal i Notar har forestått salget.

– Dersom eiendommen hadde ligget i Oslo-fjorden ville det i dagens marked knapt vært en grense for prisen. Kjøperen er tidlig ute med å oppdage Nord-Norge, sier Nerdal.

Supert billigsalg

Jens P. Heyerdahl betalte 6,1 millioner kroner for Hekkingen.
På Finn.no ligger det ute et greit krypinn av en fritidseiendom i Lillesand til 6 millioner kroner. Da får du en fireroms hytte med utedo. Eiendommen er på 3,4 dekar.

Hekkingen er altså en hel øygruppe på 800 dekar, og flere tusen dekar havområde ytterst i det nordnorske havgapet.

Selve hovedøya har flere godt vedlikeholdte bygninger. Om man vil kan man reise flere bygninger, reguleringen er ferdig.

– Området har et vern mot allemannsretten som gjør at eieren har en helt annen kontroll med sin eiendom enn hva som er normalt i landet. Den som eier Hekkingen får være i fred, sier Jørn T. Nerdal.

Innenfor Dagblad-familien

Og den type vern er noe selgeren, forfatteren og journalisten Kjell Fjørtoft, i fire tiår har håndhevet. Mang en bærplukker har fått et heller ublidt møte med eieren.

Og skulle du ha forvillet deg til Hekkingen i hekkesesongen så har du hatt et alvorlig problem. Fjørtoft glemmer aldri den som har vært på tyvplukking hos ham.

– Ikke under noen omstendighet vil den nye eieren åpne Hekkingen for allmennheten mer enn hva som har vært tilfelle til nå. Den fremtidige eieren, og hans nære familie, blir de eneste brukerne av Hekkingen, sier Kjell Fjørtoft.

Han har bakgrunn som journalist i Dagbladet sammen med humorkongen Arthur Arntzen. Nevnte Heyerdahl er styreleder der.