- Skulle vært stoppet

Politimesteren mener politiet burde slått ned på HA-medlemmene som stilte maskert i årets MC-parade.
nyheter

I lørdagens MC-parade stilte flere HA-medlemmer opp med maskerte ansikter, til tross for at politiet på forhånd hadde gjort det klart at de ikke ville eskortere paraden gjennom gatene dersom HA deltok.

Denne oppfordringen valgte imidlertid Hells Angels å overse, noe som gjorde at flere motorsyklister mente at årets parade ble fullstendig ødelagt.

Forbudt etter lov

SE BILDER fra MC-paraden her!

Politimester Truls Fyhn reagerer nå kraftig på HA-medlemmenes oppførsel i paraden.

- Dersom man deltar på slike arrangementer, som for eksempel lørdagens MC-parade, er det faktisk forbudt etter lov å maskere seg på denne måten, forklarer Fyhn overfor itromso.no.

Han tar derfor selvkritikk på at politiet ikke grep inn.

- Dette burde politiet som var til stede i sentrum da paraden pågikk, helt klart ha slått ned på, men vi var nok ikke forberedt på at de ville opptre på denne måten, uten at det er noen unnskyldning, påpeker politimesteren.

Les også: Trøblete HA-nekt.

- Vitner ikke om mot

Han er nå klar på at dette er noe politiet vil slå ned på i fremtiden.

- Vi får bare notere oss dette til etterfølgelse, for er det noe som er helt sikkert, så er det at ingen skal få lov til å maskere seg på denne måten i en slik sammenheng, forklarer Fyhn.

Han får støtte av Høyres byrådslederkandidat, Øyvind Hilmarsen, som i likhet med Fyhn, reagerer på HA sin oppførsel.

- Man skulle kanskje tro at de som var medlem av Hells Angels sto for det valget de har tatt, men det vitner ikke om mye mot når de maskerer seg på denne måter, sier Hilmarsen til itromso.no.

Les også: Slår tilbake mot paradenekt.