Rottene sprer seg

Havnearbeid og søppel utløser rottealarm i sentrum. Kjenner du til problemet? Tips oss eller send bilde av rotter i byen her!

Ved flere anledninger er det observert rotter i sentrum av Tromsø.  Foto: Lars Åke Andersen

nyheter

Trond Stormo i Aktiv Nord Skadedyrkontroll kan i dagens iTromsø fortelle at de får stadig flere henvendelser om ubudne rottegjester i sentrumshus.

- Det tror jeg kan henge sammen med havneutbyggingen. Rottene får færre plasser å oppholde seg på. Derfor er de på vandring og blir mer synlige.

Senest i går fikk han en henvendelse om at rotter var observert ved Prestvannet. Han understreker imidlertid at rotter ikke automatisk utgjør et problem. Det er først når de beveger seg innendørs at de defineres som skadedyr.

- Vi gjør ikke noe med rotter utendørs, forteller Stormo og legger til at byen sannsynligvis ikke ville ha sett ut, hadde det ikke vært for nettopp rottene.

Søppelproblem

I området rundt Tromsø mottakssenter på Mellomveien er det observert stor rotteaktivitet. Dette relateres til søppel som flyter.

- Vi har sett oss mektig lei på at søpla flyter over containerne, og det er ikke artig med mange rotter som piler rundt her, forteller Wenche-Lise Hofmeister til iTromsø.

Til tross for at hun bor i kvartalet sør for asylmottaket, havner søpla fra mottaket også rundt husene der. Det sørger blant annet vær og vind, og ikke minst måsen og sjura, for.

Les mer om saken i dagens papirutgave!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter