INGER THUEN"/>

Avhør i Tromsø

Politiet i Tromsø har bistått i etterforskningen etter terroranslagene i Oslo.

Fungerende politistasjonssjef i Tromsø, Morten Pettersen.  Foto: Marius Hansen

nyheter

Politiet har i igangsatt en massiv etterforskning i flere retninger etter det brutale bombeangrepet mot regjeringskvartalet og den kaldt planlagte massakren på Utøya fredag.

Nå bekrefter politiet i Tromsø at de allerede har bistått i etterforskningen.

Flere avhør

– Vi har foretatt enkelte etterforskningsskritt. Vi har blant annet tatt noen avhør, forteller fungerende politistasjonssjef Morten Pettersen.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvem som er avhørt, eller i hvilken sammenheng avhørene er foretatt. Men han bekrefter at avhørene er foretatt i Tromsø.

Web-tv: Tromsø sto stille

– Ja, foreløpig har vi foretatt avhør i Tromsø. Men vi ser ikke bort fra at vi kan bli forespurt om å avhøre noen også i distriktet.

Kautokeino

Det ble lørdag kjent at gjerningsmannen Anders Behring Breivik la ut et over 1.500 sider langt manifest på internett rett før terrorangrepene. Manifestet inneholder blant annet en omfattende dagbok med detaljerte beskrivelser av forberedelsene til angrepene. Dagboka avsluttes terrordagen 22. juli.

I manifestet skriver han at han dagen før – torsdag 21. juli – var i Kautokeino:

«Thursday July 21 – Day 81: Drive 11 hours straight to Kautokeino, sort out cheap hotel».

Dersom dette medfører riktighet, kan det se ut til at Breivik planla å gå i dekning i Kautokeino dersom han skulle unnslippe etter angrepene.

Kan bidra mer

Det tar imidlertid ikke 11 timer å kjøre til Kautokeino fra Rena der Breivik forberedte aksjonene på et leid småbruk.

Fra Tromsø tar det drøye fem timer, og tur/retur rundt 11 timer. Morten Pettersen vil ikke si om en slik teori er utgangspunktet for at politiet har avhørt personer i Tromsø.

Det er Oslo politidistrikt som har ansvaret for etterforskningen av terrorangrepene, og som har anmodet om bistand til avhør i Tromsø.

Troms politidistrikt har – i likhet med andre politidistrikt i landet – blitt bedt om å være klar til å bistå med personell i etterforskningen dersom det skulle bli nødvendig.

– Det er vi forberedt på, sier Pettersen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter