Politiet overrasket

Utlovte dusør, men så langt har de ikke fått inn et eneste taggertips.
nyheter

I går gikk politiet ut og lovte en dusør på kroner 3.000 til den eller de personene som kunne komme med tips om hvem som står bak et betydelig antall tagginger som har dukket opp i Tromsø den siste tiden.

– Vi etterforsker flere skadeverk med tilgrising av skoler, busskur, pumpehus og lignende fra i sommer. Felles for flere av skadeverkene er at signaturene ASK og SANE går igjen, skrev politiet i en pressemelding.

Ingen tips i saken

Politioverbetjent Anita Hermandsen i politiets ungdomsgruppe, kunne overfor iTromsø onsdag forklare at de jobber ut fra en teori om at taggingen har startet på Mortensnes og Langnes, og at den deretter har spredt seg videre rundt omkring på Tromsøya.

Til tross for at man kanskje skulle tro at 3.000 kroner ville friste enkelte til å stå fram, kan Hermandsen torsdag kveld informere om at politiet foreløpig ikke har fått inn et eneste tips i saken.

- Nei, vi har ikke det, sier Hermandsen, som innrømmer at hun er noe overrasket.

- Vi hadde vel kanskje trodd at denne dusøren skulle gjøre det litt mer attraktivt å tipse oss, men det er jo ikke sikkert at alle har fått med seg budskapet ennå, påpeker hun.

Vil oppsøker skoler

Hermandsen er klar på at politiet foreløpig står på bar bakke i etterforskningen, og at de derfor er helt avhengige av tips fra publikum for å få slutt på taggingen.

- Vi har ingenting å gå etter, men utgangspunktet vårt er at vi leter etter det vi tror er to personer, forklarer hun.

Som et ledd i å nå ut til aktuelle ungdomsmiljø som muligens kan kjenne til taggingen, kommer politiet i neste uke til å oppsøke både Langnes skole og Mortensnes skole.

- På den måten ønsker vi å videreformidle budskapet vårt om at vi ønsker tips i saken, påpeker politioverbetjenten.