Nå kommer Ikea

Har bestemt seg for etablering i Tromsø.

Møbelgiganten Ikea er klar for Tromsø-etablering.  Foto: Aas, Erlend

  Foto: Aas, Erlend

nyheter

Dette blir bekjentgjort på en pressekonferanse i regi av Arbeiderpartiet og ordfører Arild Hausberg tidligere i ettermiddag.

På pressekonferansen ble planene på etableringen presentert, men det ble ikke sagt når og hvor den svenske møbelgiganten vil komme til Tromsø.

Tre år

Ikea har i mange år vurdert en etablering i Nord-Norge, og den siste tiden har det vært spekulert i at en tomt i Tromsø er blinket ut til formålet. Nå er dette bekreftet.

- Vi har jobbet sammen med Ikea i snart tre år for å komme fram til en løsning på tomt, infrastruktur og andre tekniske hindringer, sier Hausberg.

Representanter fra Ikea deltok også på pressekonferansen, og sa at det ikke lenger handler om "om" Ikea kommer til Tromsø, men "når".

Stoltenberg gratulerte

- Vårt styre har lenge ønsket å utvide virksomheten til Nord-Norge, og vi har valgt ut Tromsø som stedet dette skal skje, sier Ikeas Norgesjef, Carl Janzen.

Statsminister Jens Stoltenberg deltok også på pressekonferansen, og gratulerte både Tromsø og Ikea med etableringsvedtaket.

- Det er en næringsetablering som vil komme Tromsø og hele Nord-Norge til gagn, og Ikea kommer til en levende og livskraftig by, sa han.

Les mer om saken i morgendagens iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter