Spent på plasseringen

Næringsforeningen i Tromsø jubler, og håper på et fornuftig valg av tomt for Ikea. Debatt: Hvor i Tromsø mener du Ikea bør ligge?
nyheter

Direktør Grete Kristoffersen i Næringsforeningen var i går et eneste stort smil.

- Dette er en veldig gledelig nyhet, og en etablering av Ikea er viktig på så utrolig mange måter for Tromsø. Det er ikke bare positivt for Tromsø, men også for hele regionen og hele Nord-Norge. Vi har ventet på denne beskjed/beskjeden, sier Kristoffersen. Hun var i går på reise, men utpå ettermiddagen begynte tekstmeldingene å tikke inn.

- Ikea er et av symbolene på at vi er en stor handels- og opplevelsesby, sier hun.

Sentrumsnært

Kristoffersen mener det nå er viktig at alle parter setter seg ned for å diskutere og lage en masterplan for hvor Ikea og eventuell andre bedrifter og næringsliv skal etableres.

- Jeg håper vi kan diskutere en sunn og fornuftig plassering som passer inn i et byutviklingsperspektiv. Ikea krever mye plass, så det er mange hensyn å ta, også i forhold til vareleveranser og miljøperspektivet, sier direktøren. Hun peker mot fastlandet når en endelig plassering skal tas.

Delta i debatten om Ikeas Tromsø-valg her!

- Jeg tror Ikea har en strategi der de ønsker et hverdagssalg, som betyr stor tilgang på kunder i hele åpningstiden. Derfor tror jeg de vil være sentrumsnært. Fastlandet kan være et godt etableringssted for Ikea. Det blir spennende å se hva de tenker, sier Kristoffersen.

Ringvirkninger

I likhet med andre mener Grete Kristoffersen at etableringen av varehuset vil gi store ringvirkninger for Tromsø.

- Det har jo vært et folkekrav om å få Ikea til Nord-Norge, og det er jo nærmest en institusjon. Det andre er selvsagt nye arbeidsplasser, men det vil også bidra til at andre store investeringer som er foretatt innen handel vil sikres. Dessuten tror jeg bestemt at flere nasjonale aktører vil etablere seg og ikke minst investere. Ikea går foran og viser vei. De foretar skarpskodde analyser, og er et bevis for andre at Tromsø er byen å etablere seg i.

- Det er allerede mange møbelforretninger i Tromsø. Trenger man flere sofaer?

- Vi trenger alltid Ikea. Skal man kjøpe møbler, så drar man til Tromsø, og det vil også bidra positivt til andre. Konkurranse er sunt og vil bidra positivt til de andre som er etablert, sier Kristoffersen som mener at det også vil dryppe på mange andre bransjer.

Nå håper hun at etableringen er nært forestående.

Samlet plan

Kristoffersen mener det nå er viktig at alle parter setter seg ned for å diskutere og lager en plan for hvor Ikea og eventuell andre bedrifter og næringsliv skal etableres.

- Jeg håper vi kan diskutere en sunn og fornuftig plassering som passer inn i et byutviklingsperspektiv. Jeg tror Ikea har en strategi der de ønsker et hverdagssalg, som betyr stor tilgang på kunder i hele åpningstiden. Derfor tror jeg de vil være sentrumsnært. Fastlandet kan være et godt etableringssted, sier Kristoffersen.

Hvor mener du Ikea bør finne seg tomt i Tromsø? Si din mening nedenfor!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter