Kongelig mottakelse

Barna ved Gyllenborg skole var godt forberedt da Kronprins Haakon kom på besøk.

Kronprins Haakon besøkte Gyllenborg skole onsdag ettermiddag.

  Foto: Kine Hanssen

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

I god tid før kronprinsen ankom skolen 12.10 onsdag ettermiddag, hadde elevene stilt seg opp på rekke i skolegården for å ta han i mot. Med norske flagg og jubel fikk dermed kronprins Haakon en velkomst en kongelig verdig da han steg ut av bilen.

Tre stykker som var ekstra spent på å møte Kronprinsen var 7. klassingene Solveig Nordhov Fredriksen og Mathias Pedersen, samt Sigbjørn Lægdene Stenvaag fra 6. klasse.

Det var imidlertid ingenting å si på forberedelsene til de tre, som skulle vise kronprinsen de ulike utstillingene elevene har lagd i forbindelse med Nansen-Amundsen-året 2011.

- Vi var på en elevkonferanse på rådhuset i går hvor vi la fram hvordan vi og de andre elevene ved Gyllenborg har jobbet med Nansen-Amundsen-året, forklarer Sigbjørn.

Solveig, som for anledningen hadde pyntet seg med kjole og støvletter, synes det har vært veldig spennende å lære mer om Nansen og Amundsen.

- Det har vært veldig gøy. Vi har lært om mange ting som de har gjort, påpeker Solveig.

Hun hadde blant annet fått i oppgave å lese opp et biografisk dikt om Nansen og Amundsen for Kronprinsen.

- Også skal jeg overrekke han en presang, legger hun til.

Gaven kronprins Haakon fikk overrekt var en Gyllenborg-lue med en krone på toppen.

- Den er et symbol på at han en dag skal bli konge, forklarer Solveig.

I likhet med Sigbjørn og Solveig, gledet også Mathias seg stort til å møte Kronprinsen for første gang.

- Det blir veldig spennende. Jeg skal blant annet vise han kunst som elevene har lagd hvor vi har prøvd å etterligne Nansen og Amundsen, forklarer Mathias.

Kronprins Haakon har et omfattende program i forbindelse med markeringen av Nansen-Amundsen-året 2011 mens han er i Tromsø.

I tillegg til skolebesøket på Gyllenborg skal han blant annet også besøke en fotoutstilling på Erling Bangsunds plass, spise lunsj i Sparebankens festsal, besøke Framsenteret, være til stede på avdukingen av statuen av Helmer Hanssen, samt overvære Polarparaden.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter