JØRN NORMANN PEDERSEN"/>

Stolte av sjefen

Truls Fyhn (66) er allerede en merittert politimester. Nå kan han også smykke seg med tittelen «Årets tromsøværing».

  Foto: Ronald Johansen

  Foto: Ronald Johansen RONALD JOHANSEN

nyheter

Etter en tett sluttspurt mellom tre kandidater, var det altså Truls Fyhn som til slutt ble kåret til «Årets tromsøværing» av iTromsøs lesere i 2011.

– Jeg er takknemlig og glad, og synes nesten det er for mye. Dette er en pris jeg ikke føler meg verdig, men det er veldig hyggelig å oppleve det, sier en ydmyk Fyhn etter å ha blitt gjort kjent med nyheten.

Alvorlig syk

Spesielt for årets utnevnelse er at Fyhn for tiden er alvorlig syk. Han kan dermed ikke motta prisen selv, men lar konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes håndtere overrekkelsen.

– Det er ikke bare gledelig på hans vegne, men også for oss i politidistriktet som har en politimester som nyter en slik tillit i befolkningen som prisen gir uttrykk for, sier Sparboe Lysnes.

Fyhn har sittet i sjefsstolen i Troms politidistrikt siden 1994.

Sterk replikk

At Fyhn lyttes til av sine kollegaer, kan fungerende politidirektør Vidar Refvik bekrefte.

– Han har vært en markert personlighet både i Tromsø og i norsk politi over lang tid. Han har mye faglig kompetanse og er tydelig på sine meninger, sier Refvik.

– Han er tydelig og deltar i debatt når det er grunnlag for det. Dessuten har han godt humør, i tillegg til en god replikk, fortsetter han.

Kontroversiell

Samtidig er det ikke til å legge skjul på at Fyhns mange utspill tidvis har skapt kontroverser. En av dem som har hatt sine holmganger med politimesteren, er advokat og ordfører Jens Johan Hjort (H).

Han er likevel tydelig på at han mener utmerkelsen som «Årets tromsøværing» både er fortjent og hyggelig.

– Så vidt jeg vet er han den mest populære politimesteren internt i politiet, men denne kåringen kan tyde på at han er Norges best likte politimester i egen befolkning. Det er imponerende.

Les mer om "Årets tromsøværing" i dagens papirutgave av iTromsø.