Må busses til Harstad

Hurtigbåtpassasjerene i Tromsø må ta buss i ettermiddag.
nyheter

I dag ble det klart for et nytt kapittel i sagaen om bråket rundt de nye hurtigbåtene.

For nå er det oppdaget anløpsskader på "Kistefjell" og "Fløyfjell" også, i tillegg til at "Sollifjell" allerede er inne til reperasjon for lignende skader.

- Avgjørelsen ble tatt i ett-to tiden i dag, sier administrerende direktør i Boreal Transport Stig Solheim til itromso.no.

Det betyr at alle de nye hurtigbåtene i Troms nå er ute av drift. "Stjernøy" tar avgangen fra Harstad nå i ettermiddag. Men avgangen fra Tromsø måtte kanselleres.

- Vi har "Renøy" i beredskap, men vi klarte ikke å finne nok kvalifisert mannskap til båten, sier Solheim.

Med buss

Dermed blir det busstur til Finnsnes og Harstad for alle hurtigbåtpassasjerene i ettermiddag.

- Det er høyst beklagelig at det blir sånn. Jeg vet at en busstur fra Tromsø til Harstad kan være en påkjenning for mange, sammenlignet med en tur med hurtigbåten, sier Stig Solheim.

Det settes opp alternativ busstransport fra Tromsø til Finnsnes og Harstad fra Prostneset i Tromsø i stedet.

- Beklageligvis må også passasjerene gå fra hurtigbåtkaia og til Prostneset. Det beklager jeg sterkt, men det er ikke mulig å få bussene til hurtigbåtkaia, sier Solheim.

Ruten klokken 17:30 fra Finnsnes til Harstad, settes det opp buss som kjører til Buktamoen der det er korrespondanse med bussen som kjører fra Tromsø til Harstad.

Hurtigbåten klokken 16:15 fra Harstad til Tromsø vil betjenes av "Stjernøy". Harstad - Bjarkøystedene innstilles, det settes opp alternativ transport buss/Taxi fra Harstad til Bjarkøy.

Dårlige kaier

Ifølge Solheim er fenderene ved havna i Tromsø og Harstad for dårlig, et problem de allerede har påpekt flere ganger.

- Det er kaiene som er problemet for våre karbonbåter. Får man en aldri så liten sprekk i en karbonbåt, så er sannsynligheten for at den ikke er operativ stor. Og det er ikke aktuelt for oss å gamble med sikkerheten, sier Solheim.

Han håper å ha "Sollifjell" operativ igjen i morgen.

- Ja, det håper vi på. Foreløpig ser det ut som "Stjernøy" starter imorgen på sørgående, så jobber vi intenst med bemanningen av "Renøy". Vi håper vi får mannskap til Tromsø i løpet av onsdag kveld og at begge de båtene dermed er operative, sier Solheim.