- Veldig beklagelig

Men fylkesråden vil foreløpig ikke love bøter til Boreal Transport for hurtigbåtkanselleringene.
nyheter

Terje Olsen (H), fylkesråd for samferdsel, legger ikke skjul på at han ikke liker at samtlige tre hurtigbåter onsdag er ute av drift på grunn av skader.

- Det er klart at det er er veldig beklagelig - spesielt for de som er ute og reiser. Det var også overraskende at alle tre båtene er ute av drift samtidig, sier Olsen til itromso.no.

Stig Solheim i Boreal Transport har overfor itromso.no signalisert at han tar høyde for mulige bøter fra fylkeskommunen nå.

Men de bøtene vil ikke Olsen forskuttere - ennå.

- Vi har en kontrakt med Boreal som regulerer hvordan tilbudet skal være. Bøter er en av sanksjonsmulighetene, men om det blir aktuelt i dette tilfellet må vi vurdere etter at vi har fått en rapport fra Boreal, sier Olsen.

Må få rapport

De ferske driftsproblemene kommer på toppen av en lang rekke problemer med de nye hurtigbåtene.

- Hva får de siste problemene å si for forholdet mellom fylkeskommunen og Boreal?

- Vi må få en skikkelig rapport fra Boreal på hendelsene. Vi må bli orientert om hva som er årsaken til at de to siste båtene også er ute av drift nå. Om det er kaiene som er problemet, så får Boreal komme med en nærmere forklaring på det, sier Olsen.

Stig Solheim, administrerende direktør i Boreal Transport, sier til itromso.no at det kan bli oftere kanselleringer i ruskevær for å unngå flere skader på båtene.

- Det har jeg bare fra dere, men det er også en vurdering vi må ha dialog med boreal på, sier Olsen.

Må se på kontrakten

Olsen lar det imidlertid skinne igjennom at fylkeskommunen ikke uten videre vil sitte stille og se på at hurtigbåtene kansellerer oftere.

- Vil dere godta hyppigere innstillinger?

- Det må ses i lys av den kontrakten vi har med Boreal, sier Olsen.

I tillegg til at han avventer rapporten fra Boreal, har Statens havarikommisjon en høring ute på de nye båtene. Her ønsker Olsen en kjapp saksgang.

- Høringsfristen går ut nå i januar. Og jeg forventer at rapporten deretter bør komme rimelig raskt. Det kan ikke gå mange måneder, sier Olsen.