JOHN-KRISTIAN DALSETH"/>

- Garantert ikke ny skandale

Påtroppende driftssjef i Nobina sier det er ingen grunn til å bekymre seg over de nye bybussene. SI DIN MENING: Har du trua på de nye Nobina-bussene?
nyheter

1. februar overtar Nobina byrutetilbudet i Tromsø, og 120 nye busser skal settes i drift. De nye bussene er noe lavere, som gjør at det blir mindre plass til bruk av tykke kjettinger når vinterføret krever det.

Ingen bekymring

– Det har vært litt for mye fokus på at det kan være problematisk med kjettinger på de nye bussene. Kanskje har vi uttalt oss litt feil også, men det er i hvert fall ingen grunn til bekymring for dette, sier driftssjef i Cominor og kommende driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen.

LES OGSÅ: Slik blir det nye busstilbudet

Ifølge ham er det kun et fåtall bakker over korte strekninger som kan være problematiske for bussene i byen. Det er derfor ikke hensiktsmessig å kjøre med kjettinger hele tiden.

– Et eksempel er bakken opp mot Varden, ovenfor Slottet, som rute 42 kjører. Det er den eneste bakken som kan være utfordrende på den traseen. Skal bussen da kjøre med kjettinger gjennom resten av byen, gjennom tunnelen og helt ut til Eidkjosen, spør Nilssen retorisk.

LES OGSÅ: - Ikke ta sjåførene

Vil strø

Et pluss på de nye bussene er at samtlige leveres med innebygde strøkasser, noe som bare var tilgjengelig på 30 prosent av Cominors busser.

– Det betyr at alle sjåfører med et lite tastetrykk kan strø litt i de vanskeligste traseene. Litt for seg selv og litt for kollegaen som kommer etter. Jeg kan spøkefullt si at jeg tror vi kommer til å strø mer enn kommunen fremover, sier Magnar Nilssen.

LES OGSÅ: Liker de nye bussene

Bedre rustet

Strøingen skal bidra til at det blir mindre behov for kjettinger på vinteren og dermed færre ulemper for passasjerene som må vente om bord i bussene mens sjåføren setter på kjettinger.

– Vi ser utelukkende positivt på de nye bussene, og jeg avviser snakket om at dette kan bli en ny samferdselsskandale for fylkeskommunen. Det blir det garantert ikke. Byens busser vil være bedre rustet enn noen gang, konkluderer Nilssen.