GUDRUN GULLDAHL"/>

Ventet på ny buss

Alt gikk ikke knirkefritt da Nobina tok over busstrafikken. Noen ventet forgjeves på bussen.
nyheter

Ved Wanny Wolstads vei ventet Marit Myrvoll i en halvtime på bussen, før hun tok en annen for å komme fram.

– Da den tredje bussen i andre retning kom, bestemte jeg meg for å ta den, forteller hun.

Da iTromsø traff henne sto hun i sentrum for å vente på bussen som kunne føre henne fram til mål. Der har det i løpet av formiddagen vært mange passasjerer som har ventet forgjeves på busser som ikke har dukket opp.

Blant annet skal rute 32 ikke ha kommet i en periode på to timer.

– Når det kommer i system blir det sikkert bra, sier Myrvoll optimistisk.

Les også: Slik blir det nye busstilbudet

Startproblemer

Driftssjef i Nobina, Magnar Nilsen, medgir at det har vært noen forsinkelser og problemer i oppstarten.

– Det store bildet er at det har gått bra. Det har vært litt forsinkelser siden Tromsøysund-tunnelen ble stengt. Vi har også hatt noen problemer med billettmaskinene, sier han.

Passasjerer har sluppet å betale i de bussene hvor billettsystemet har sviktet.

– Det er mye som er nytt for alle sammen. Det vil alltid være noe som ikke fungerer 100 prosent, sier Nilsen.

I løpet av natten er alle de nye rutetidene satt opp på holdeplassene.

Sjekk de nye rutetidene på tromskortet.no.

Følger med

Troms fylkestrafikk har kontakten med Nobina. Direktør Kjetil Skjeie føler seg sikker på at busstilbudet ikke vil bli noen ny hurtigbåtskandale.

– Det skal nok gå veldig greit. Vi har et fortløpende dialog med aktøren, og føler oss trygg på at det skal bli bra, sier han.

Samtidig påpeker direktøren at bussene fortsatt vil stå i samme kø som bilene, og at vinterføre kan by på problemer slik det alltid har gjort.

Les også: Slik blir det nye busstilbudet

Forsinket til jobb

En av dem som ble forsinket på morgenen er Bianca Pettersen. Klokka 07.05 skulle hun ta rute 24 som fra Sirius snuplass. Verken den eller bussen som skulle gå 07.20 kom. Først halv åtte kom hun seg på en buss som kunne ta henne til sentrum.

- Det virket som at bussjåføren ikke visste hvor han skulle kjøre. Han holdt på å kjøre feil, og måtte rygge tilbake for å komme opp rett vei, forteller hun.

Hun var en av dem som slapp å betale for bussturen, noe flere kan ha opplevd dersom billettsystemet ikke virket. Også Anja Skoglund opplevde forsinkelser.

- Min første busstur med de nye bussene var ikke ok. Jeg skulle ta rute 34 fra Bjørnøygata til Universitetet klokken 07.26. Bussen kom aldri. Vi måtte ta neste som gikk 07.41 og kom for sent til skolen. Bussen ble fort full og måtte kjøre forbi mange busstopp hvor det sto mange folk. Bortsett fra det var det fine og behagelige busser, skriver hun til iTromsø.