- Har for få sjåfører

Men direktør Magnar Nilssen i Nobina fortviler ikke tross innstilte turer. Delta i debatten om de nye bussene!

  Foto: Ronald Johansen

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Fredag måtte byens nye busselskap Nobina innstille 19 avganger på grunn av akutt sjåførmangel. I dag melder Nordlys om krisestemning i Nobina, og om det som kan være en ny hurtigbåtskandale.

- Jeg registrerer at det har blitt nevnt, ja. Men jeg ser fra mitt ståsted at ting går seg til og blir bedre og bedre dag for dag, time for time, sier Magnar Nilssen, driftssjef i Nobina til itromso.no.

Se bilder av de nye Nobina-bussene her!

Han mener det vil være naturlig med en innkjøringsperiode for å få ting til å fungere, framfor å fokusere på det negative, slik folk gjerne gjør.

Nilssen medgir imidlertid at det er en høy sjåførmangel i Nobina, og skulle gjerne hatt vel 15 nye sjåfører på lønningslista.

Henter sjåfører sentralt

- Vi er inne i en prosess nå for å rekruttere folk til stillingene, men til og med etter at de er på plass vil det ta tid på grunn av opplæring, påpeker Nilssen.

Sjåførmangelen lokalt bøtes i mellomtiden på ved å hente opp sjåfører fra Nobina sentralt.

Nordlys skriver om bussjåfører som ikke en gang har tid til toalettbesøk hvis bussen er i rute, og langt mindre hvis bussen faktisk er etter ruta.

- Vi har møter med tillitsvalgte for å finne måter å bøte på den situasjonen, men vi må nok medgi at rutetilbudet vi satte opp til å begynne med var mer krevende enn først antatt, sier Nilssen til itromso.no.

Generelt problem

Samtidig påpeker at han at høye fraværstall ikke bare er et fenom for Nobina, men at det også var en ukultur i Cominor, slik det også er i bussbransjen forøvrig.

- VI tar fraværet på alvor, sier Nilssen og påpeker at Nobina ikke har blitt et av de største transportselskapene i Norden uten å ha ansatte som trives i jobben.

Selv mener Nilssen at Nobinas inntreden på bussrutene i Tromsø har medført et løft for kollektivtransporten i byen, blant annet på grunn av de miljøvennlige bussene.

- Vi er i aller høyeste grad tusenvis av sjømil unna en ny hurtigbåtskandale, avslutter Nilssen.

HVA TROR DU? Delta i bussdebatten på itromso.no

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter