GUDRUN GULLDAHL"/>

Bedre tider for Nobina

Nobina øyner målet om å holde rutetabellene 100 prosent.
nyheter

Etter 20 dager i drift har hverdagen vært preget av forsinkelser og innstilte bussavganger. Driftssjef Magnar Nilssen lover at det allerede har blitt bedre, og oppfordrer passasjerene til å ha tålmodighet.

– Vi ser at vi blir bedre dag for dag og etter hvert skal vi levere hundre prosent i henhold til ruteplanen. Vårt mål er å kjøre avganger med 100 prosent, selv om det alltid kan bli innstilte avganger, fordi enkelte forhold er utenfor vår kontroll.

Mange passasjerer har uttrykt sin misnøye med busstilbudet.

– For the record: jeg fryser noe jævlig enda, og jeg har et par tær som vil gi opp. #Nobina, jeg ga dere en klagefri periode, nå er den over, twitret Isabell P. Vikan.

Vinterføre

De siste dagene med skikkelig vinter har bussene blitt testet på vinterføre. Foreløpig har driftssjefen inntrykk av at bruken av kjetting har minsket, selv om de ikke har samlet tallmateriale på dette. Bussene har montert sandstrøere som inneholder 180 liter sand.

– I utgangspunktet skal man slippe å bruke kjetting når man har sandstrøer, men det for tidlig å trekke noen konklusjon, sier Nilssen.

Han påpeker at vinterføre ofte gir saktere trafikk, noe busstrafikken også påvirkes av.

Skryter av ansatte

Driftssjefen forventet at oppstarten skulle by på utfordringer, men medgir at det ble tøffere enn han hadde forestilt seg.

– Jeg hadde forventet at det skulle bli tøft til å begynne med, og at man måtte gjøre en del endringer. Jeg hadde ikke ventet at det skulle fungere 100 prosent fra dag 1. Men når det er sagt så har det vært litt mer krevende og problematisk enn jeg både hadde håpet og ønsket, sier Nilssen.

Han gir honnør til de ansatte for deres ståpåvilje.

– Både for sjåfører og administrasjonen har disse dagene vært veldig krevende. Det har vært lange dager og mange har stått på veldig mye for å få det til å gå rundt. Veldig mange ansatte har gjort en fantastisk flott innsats for at dette skal gå!