GUDRUN GULLDAHL"/>

Vil ha reisegaranti på bussene

Snart kan passasjerene få en garanti som dekker drosje ved forsinkelser i busstrafikken.
nyheter

Troms fylkestrafikk og Nobina er i dialog om å innføre en reisegaranti. De tar der utgangspunkt i bransjestandarden, men foreløpig er de ikke enige om hvem som skal dekke kostnaden.

- Vi betaler først et gebyr for forsinkelser, og kan ikke da dekke 50 drosjeregninger i tillegg. Men vi er innstilt på å finne en løsning, sier driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen.

Dekker drosje

En reisegaranti vil sørge for at passasjerer får dekket drosje for inntil 500 kroner, ved forsinkelser på over 20 minutter. Forutsetningen er at det skyldes forhold utenfor busselskapets kontroll.

- Vi vil innføre en reisegaranti som er identisk med nasjonal standard, men det er fortsatt en del praktiske ting som skal på plass først, sier direktør Kjetil Skjeie i Troms fylkestrafikk.

Les reisegarantien som vurderes.

Kjøreregler

Mange har opplevd forsinkelser og innstilte avganger den siste tiden. Foreløpig har hver enkelt henvendelse til Troms fylkestrafikk blir behandlet for seg.

- Vi ønsker en bedre løsning. Da vil man få kjøreregler slik at det er lettere både for oss og kunder å se hva som gjelder, sier Skjeie.

Dekkes av bøter

Også byrådet ønsker nå en refusjonsordning for busspassasjerene. De mener dette kan tas av bøtene Nobina betaler for forsinkelser og innstilte avganger.

- Spørsmålet er om innbyggerne i Tromsø, som ikke rekker jobb, skole og barnehager, skal få kompensasjon fra Troms Fylkestrafikk som tjener på straffegebyret, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H).

Magnar Nilssen er mener bedre kjøreforhold bør være en forutsetning.

- Kan Tromsø kommune gi garanti for at veiene er brøytet og strødd som de skal, så skal jeg i morgen skrive under på en reisegaranti.

Si din mening: Trenger bussene reisegaranti?