Sjamanisme godkjent som religion i Norge

Tromsø (NTB): Fylkesmannen i Troms har godkjent Sjamanistisk forbund i Tromsø som nytt trossamfunn. Det er første gang at sjamanisme er blitt offentlig godkjent som religion her i landet.
nyheter

Styremedlem Lone Ebeltoft i nystiftede Sjamanistisk forbund er glad for avgjørelsen og ser fram til å bevare og videreføre sjamanistisk tradisjon og praksis.

- Det handler om å forstå og respektere naturen. Dette sitter dypt i alle mennesker og er ikke på noen måter mystisk. Sjamanisme er en verdensreligion hvor vi her oppe i nord er opptatt av å bevare den samiske og norrøne (arktiske) tradisjonen, sier hun til Nordlys.

Ebeltoft opplyser at målet nå er å få godkjent en forstander i foreningen.

- Da kan vi utøve milepælsseremonier, som dåp, ekteskap og begravelse, sier hun.

Biskop Per Oskar Kjølaas i Nord-Hålogaland bispedømme har oversatt kristne verker til samisk. Han er opptatt av å gå i dialog og ikke å fordømme. (©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter