Små kokker, lite søl

Barna i Ekrehagen barnehage fikk profesjonell hjelp da de skulle lage mat til foreldrene.

nyheter

Denne uken er det friluftsuke i Ekrehagen barnehage. Onsdag badet barnehagens nypreparerte skiløype seg i solen.

Det var klart for skidag, og foreldrene var invitert.

– Formålet er at vi ønsker å oppnå målet med å knytte et tettere bånd med foreldre, og få mer aktive og sunne barn, sier pedagogisk leder i barnehagen, Andreas Helberg.

Vanligvis servere barnehagen pølser når de har skidag, men denne gangen ville de det annerledes.

– Vi ansatte kan hente masse inspirasjon når vi får folk utenfra for å lage mat. I tillegg er det jo spesielt for ungene når vi har kokker på besøk, sier Helberg.

BILDESPESIAL: Se bilder fra kokkebesøket

Kokkene heter Tore Andre Johansen og Jarl Vegard Kristoffersen, og er til daglig elever ved linja for restaurant– og matfag ved Breivika VGS.

– Det er trivelig å få jobbe med barna. Hensikten er vel å friste barna til og kanskje bli kokker en dag, alle barn liker jo å lage mat, så det her er en gylden mulighet til å la dem få prøve seg, sier Johansen.

På menyen i dag står fiskewok.

– Fisk er viktig. Pappa er veldig glad i fisk, jeg liker det ikke så godt, men det er helt greit, sier Sigrid Markussen Eltoft (5).