CHRISTER PEDERSEN"/>

Tvinges til fritt skolevalg

Høyre var splittet i saken om fritt skolevalg. Men i dagens kommunestyre skal alle representantene stemme for. SI DIN MENING: Er fritt skolevalg et gode for Tromsø?
nyheter

Et tidligere splittet Høyre er nemlig blitt enige om å innføre fritt skolevalg i Tromsø.

Det er klart etter at partiets gruppemøte mandag. Ifølge det iTromsø kjenner til har forslaget nå fått støtte fra samtlige kommunestyremedlemmer.

– Vi har ikke tradisjon for partipisk i Høyre, men det er programfestet at Høyre er for fritt skolevalg. Man kan ikke stemme mot den politikken man har stilt til valg på, sier leder i utdanning-, kultur– og idrettskomiteen, Høyres Magnus Mæland.

LES OGSÅ: - Gir skoler taperstempel

Splittet i komiteen

Det lå an til at saken skulle bli svært usikker. I møtet i Mælands komité forrige tirsdag ble forslaget avvist etter at Høyres representanter i komiteen stemte mot hverandre.

Motstanden skal nå være ryddet av veien, selv om mannen som stemte mot – partiveteran Erlend Rian – ikke vil si hvordan han vil stemme i kommunestyret.

– Det sparer jeg til kommunestyret. Jeg ser ingen grunn til å drive forhåndsprosedyre i media, sier han til iTromsø.

LES OGSÅ: - Blir ikke A- og B-skoler

Skuffet

Behandlingen i komiteen i forrige uke var andre gang fritt skolevalg sto på dagsordenen. Saken var også oppe i komitémøtet i januar, men da ble forslaget sendt tilbake til byrådet.

– Vi stemte mot fordi det var knyttet en del uklarheter til de økonomiske konsekvensene. Dette er nå ryddet av veien Vi kommer til å støtte forslaget i dagens kommunestyremøte, men det er mange som har sterke meninger rundt dette, sier Knut Barman-Jenssen – en av Høyre-politikerne som sitter i komiteen.

Motstanderne av fritt skolevalg med Arbeiderpartiets Stein-Gunnar Bondevik i spissen er skuffet over at forslaget ser ut til å få flertall.

– Det er åpenbart at det er splittelse i Høyregruppa, og at det er ulike syn på saken.