Grønn dag i Ekrehagen

Ekrehagen friluftsbarnehage er den første i Tromsø som er Grønt Flagg-sertifisert.

  Foto: Tom Benjaminsen

  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

- Dette er en friluftsbarnehage, og her lærer ungene å leve sammen med naturen, bruke den og respektere den, forteller barnehageassistent Tom Roger Brumoen.

I høst bestemte barnehagen seg for å bli Grønt Flagg-sertifisert. Det er en sertifiseringsordning for barnehager og skoler med formål å fremme en bærekraftig utvikling gjennom miljøopplæring.

Pedagogisk

- Dette har blitt et mål for ungene, og vi har fokusert på det å være gjest i naturen, samt kildesortering, sier Brumoen.

Det å være gjest i naturen er omtrent det samme som å være gjest hos et menneske, mener han. Man må oppføre seg!

- Ungene får mye å tenke og filosofere rundt. Vi har blant annet vært på besøk på Remiks og lært hva gamle ting kan bli.

Fredag kunne barna i Ekrehagen barnehage endelig heise det grønne flagget. Det hadde både varaordfører Anni Skogman og Trude Haugseth Moe fra Grønn Hverdag kommet for å overvære.

- Grønt flagg er en offisiell måte å vise at man satser på, og bryr seg om miljøet. Det er også en pedagogisk måte, ettersom barna selv får være med å lage «miljøreglene». Vi håper at flere skoler og barnehager i Tromsø følger på, sier Moe.

Utstilling

Barna hadde også laget en egen utstilling av kunst og bruksgjenstander - kun laget av gamle ting og naturprodukter.

- Jeg blir utrolig imponert når jeg ser hva ungene har laget. Det er både inspirerende og kreativt, og det gjør de bevisst på at man ikke må kaste alt. Det er en motvekt til «bruk og kast»-samfunnet, mener Moe.

Sigrid Eltoft (6) og Johannes Brønbo (6) vet godt hvordan man skal oppføre seg i naturen.

- Man skal være snill og ikke kaste søppel. Da blir det ikke fint! Også kan man lage fine ting som blomster og perlehjerter av gamle ting, forteller de.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter