Vil skyte alle hestene

Hesteeierne på Bunes gård truer med å skyte samtlige hester. SISTE!: Mattilsynet gjør neppe noe i dag.

  Foto: Mattilsynet

nyheter

Mattilsynet har krevd at antallet hester på omstridte Bunes gård må reduseres til maksimalt ti hester. Fristen utløper i dag.

SISTE!: Da iTromsø var i kontakt med Mattilsynet fredag morgen var det høyst tvilsomt at de ville foreta seg noe på Bunes gård i dag.

Eierne har vært uenige i dette varslet og har i den seneste klagen overfor Mattilsynet gitt klar beskjed om at de ikke kommer til å innrette seg etter kravet.

LES OGSÅ: - Har avslått alle tilbudene

I dag skulle Mattilsynet etter planen hente hestene på gården i Håkøybotn, etter at eierne har avslått å omplassere dyrene til andre.

Men da har eierne planen klar. De mener nemlig henting av dyrene vil fungere dårlig ettersom dyretransporten ikke vil få adgang:

"I verste fall vil avlivning bli foretatt av Asle Ryeng (én av eierne, red.anm.) med samlet presse til stedet. Da er det snakk om avlivning av alle hestene, skriver eierne i innsigelsen på Mattilsynets varsel.

Eierne gjør det også klart at det i så fall vil bli rettssak i etterkant av avlivningen. Eierne har kontaktet advokat.

Det var i midten av april at pålegget om reduksjon av hesteholdet fra 17-18 hester til maksimalt ti ble fattet av Mattilsynet. Den opprinnelige fristen for reduksjonen var 15. mai.

LES OGSÅ: Reagerer på hesteslakt

Hesteeierne mener å ha fulgt kravet om reduksjon av antallet hester på Bunes gård ettersom noen av hestene er flyttet til nabogården, Rudvang. Det bekreftet Ingeborg Dybwad Ryeng over iTromsø tidligere i uka.

Hun er hesteeier og talsperson for Bunes gård og bekrefter at det nå står til sammen 17 hester fordelt mellom Bunes gård og hennes egen gård, Rudvang.

– Det er til sammen 17 hester, men det er forskjellig eierskap. Hestene på Rudvang har ly og alt de skal ha, sa Ryeng da.

- Ikke tilstrekkelig

Men Mattilsynet er ikke fornøyd med den løsningen.

- Vi anser at det ikke er tilstrekkelig å flytte hestene over på naboeiendommen Rudvang, og det er nå vedtatt. De hadde frist til 15. mai, og valgte selv å skissere et opplegg som involverte naboeiendommen. Men det er fremdeles de samme folkene som står bak, så de må ned i ti hester i løpet av kort tid, sa Mattilsynets leder Torkjell Andersen til iTromsø 22. mai.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter